Alkmaarse Weer- & Sterrenkundige Vereniging

Lezing "Klimaatverandering: is het echt zo erg of valt het mee?" vrijdag 18 maart a.s.

N.B. De pp-presentatie mag niet gedeeld worden.

Op vrijdag 18 maart 2022 zal door Jan Wijn van 20.00 - 22.00 u een lezing "Klimaatverandering: Is het echt zo erg, of valt het mee?" gegeven worden.  Let op: deze keer is de lezing niet op de laatste vrijdag van de maand, maar 1 week eerder. 

De Lezing:

  • In deze lezing neem ik iedereen mee in wat er allemaal gaande is in de regio als het gaat om de gevolgen van klimaatverandering. Is het echt zo erg, of valt het hier wel mee met overstromingen, extreme neerslag, droogte en hittestress? Kunnen we hier nog wel wonen en werken over een aantal jaren. Is er wel een toekomst voor de volgende generaties, of moeten onze kinderen en kleinkinderen verhuizen naar het oosten van het land?  Waar zijn we kwetsbaar en wat kunnen wij daar met z'n allen aan doen? Aan de hand van veel foto's en plaatjes laat ik zien wat er aan de hand is en geef aan dat er best veel mogelijk is, maar hoe dan?

Klimaat

De Spreker:  Jan Wijn

  • Ik ben klimaatambassadeur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Daarbij ben ik betrokken bij alle plannen en initiatieven die in de regio worden ontwikkeld. Als verbinder van partijen en belangen werk ik aan het vergroten van het bewustzijn. Mijn doel is om onze leefomgeving zo in te richten dat niet alleen de huidige, maar zeker ook toekomstige generaties nog veilig in Noorderkwartier kunnen wonen, werken en recreĆ«ren. Dat vraagt doorzettingsvermogen en het vertellen van eerlijke verhalen over wat er aan de hand is, maar ook wat jij er zelf aan kunt doen.

  • Jan Wijn