Alkmaarse Weer- & Sterrenkundige Vereniging

Lezing "Het Hoe en Wat van Orkanen"

op 25 oktober a.s.

door prof. dr. Bert Holtslag 

Klik hier voor de lezing in pdf

Afbeeldingsresultaat voor orkanen

Op vrijdag 25 oktober 2019 wordt door de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging Metius om 20.00 uur in wijkcentrum “Thuis in Overdie”, van Maerlantstraat 10 in Alkmaar een lezing georganiseerd over “Het Hoe en Wat van Orkanen” door prof. dr. Bert Holtslag. Toegang niet leden: € 5,00.

Wat verstaan we eigenlijk onder een orkaan? Hoe ontstaat deze? Welke krachten spelen een rol? Hoe groeit een orkaan en wat kunnen we zeggen over zijn route? Waar komen orkanen voor op aarde en neemt het aantal toe in een warmer klimaat? Dit soort vragen komen bij deze lezing aan de orde. Recente voorbeelden van orkanen en andere extreme weersverschijnselen zullen tevens worden besproken.

De lezing wordt verzorgd door prof dr Bert Holtslag.

Bert Holtslag is hoogleraar Meteorologie aan Wageningen University sinds mei 1999. Daarvoor was hij werkzaam bij het KNMI sinds 1977 in diverse onderzoekfuncties. In periode 1993 tot 1999 was hij tevens deeltijd-hoogleraar Meteorologie aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het ‘National Center for Atmospheric Research (NCAR)’, in Boulder, Colorado, USA.

 

 

                                                                   ⊗