Alkmaarse Weer- & Sterrenkundige Vereniging

E-mailadresAfdrukkenExport ICS

ALV en Eigenavond

Titel:
ALV en Eigenavond
Wanneer:
vr, 28. april 2023, 18:30 h - 22:00 h
Locatie:
Wijkcentrum "Thuis in Overdie" Van Maerlantstraa - Alkmaar
Categorie:
Lezingen
Hits:
332
Gemaakt door:
Voorzitter

Omschrijving

Op vrijdag 28 april 2023 zal van 18.30 - 19.30 u de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden worden, gevolgd door de jaarlijkse Eigenavond van 20.00 - 22.00 u.

De stukken voor de ALV zullen door het bestuur tijdig naar de leden gezonden worden.

De Eigenavond is bedoeld om een aantal korte voordrachten, van circa een half uur, te geven door Metius-leden. Deze keer zijn er drie presentaties:

- Nicolás de Hilster, voorzitter van de werkgroep "Astrofotografie", zal de onderwerpen bespreken die het afgelopen jaar in de werkgroep behandeld zijn.

- Vervolgens zal een lid van de werkgroep "Sterrenwacht Bakkum", Metiusvoorzitter Hans Dijkstra, de recent gerenoveerde sterrenwacht bespreken. Daarbij wordt aandacht gegeven aan de nieuwe telescoop met zijn mogelijkheden en verder de procedure, die gevolgd zal worden bij de waarneemavonden.

- Tot slot zal Hans Klein Woud, lid van de werkgroep "Theoretische Sterrenkunde", de Sterrenkunde Olympiade 2021 behandelen. Deze Olympiade is een wedstrijd voor middelbare scholieren, waarbij hun sterrenkundige kennis getoetst wordt. De winnaar ontving in 2021 een telescoop en een waarneemreis naar de profesionele "Isaac Newton Telescoop" op La Palma. De werkgroep gebruikte de schriftelijke Olympiade-opgaven om na te gaan of hun sterrenkundige kennis up to date is. Het is de bedoeling tijdens deze voordracht ook de kennis van de leden te toetsen.


Locatie

Locatie:
Wijkcentrum "Thuis in Overdie" Van Maerlantstraa
Straat:
Van Maerlantstraat 8 - 10
Postcode:
1813 BH
Plaats:
Alkmaar
Land:
Netherlands