Alkmaarse Weer- & Sterrenkundige Vereniging

Vrijdag 29 april a.s. Eigenavond

 

 

 

Op vrijdagavond 29 april hielden we, van 20.00 - 22.00 u in Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8 in Alkmaar, weer de jaarlijkse Eigenavond: van leden voor leden.

Deze keer besteden we vooral aandacht aan de twee werkgroepen die de gehele coronaperiode actief gebleven zijn. Frans Nieuwenhout geeft een inleiding over de mogelijkheden en het gebruik van de ABT (Afstand Bestuurbare Telescoop). Na de pauze heeft Martijn Höfelt een korte inleiding gegeven over WTS (Werkgroep Theoretische Sterrenkunde). Tot slot besprak  WTS-lid Leendert Lambach de  "Stand van zaken bij het onderzoek naar Zwaartekrachtgolven".

 

Link naar ABT lezing van Frans

 

Link naar informatie over de WTS van Martijn

 

Link naar de laatste stand van zwaartekrachtgolfzaken  van Leendert   (komt zodra het bestand binnen is bij de webmaster)

 

Daarnaast stelt de Eigenavond de aanwezige leden in staat eens wat langer met elkaar te praten dan op een gewone lezingenavond.

Noteer nu al de volgende lezing: op vrijdag 27 mei zal prof. dr. Ewine van Dishoeck een lezing geven over "Waar Komen Wij Vandaan?" Deze bijzondere lezing, door een wereldvermaarde wetenschapper, wordt nog gehouden in het kader van het recente 75-jarig bestaan van Metius.

Zie voor meer informatie de agenda. Voorafgaand aan de lezing wordt van 18.30 - 19.30 de Algemene Ledenvergadering 2022 gehouden.