Een nieuwe site voor Metius

Nicolas de Hilster's apparatuur

Lezingen-informatie
AWSV Metius

   

Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging Metius

   


 

­Ledenavond met drie presentaties op 24-05-2019

 

       
 

 

Inspectie van de Koepel 2018

De sprekers :

 

 

 

Stef Visser zal aan de hand van een aantal foto’s laten zien hoe de renovatie van de Sterrenwacht Bakkum verloopt. Uit die foto’s blijkt onder meer dat renovatie dringend nodig was. Een twaalftal leden is sinds deze winter druk bezig geweest en de eerste resultaten zien er goed uit. Binnenkort hopen we de koepel opnieuw te lamineren. Daarmee verwachten we de sterrenwacht voor de winter weer volledig operationeel te hebben. Als we er ook nog in slagen een goede (go-to) montering en grotere telescoop voor een betaalbare prijs aan te schaffen, dan is Bakkum voor onze waarnemers weer helemaal top.

 

 

 

 

Hans Dijkstra is al een flink aantal maanden druk in de weer om de Metius website te vernieuwen. Hij krijgt daarbij hulp van Ad Franse en Marco Seynen. De huidige website is verouderd, waardoor het up-to-date houden erg veel tijd kost. Met nieuwere software wordt dat veel eenvoudiger. Zo zullen de werkgroep-voorzitters bij voorbeeld eenvoudig mededelingen en werkgroep-resultaten kunnen toevoegen aan de website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicolàs de Hilster heeft vorig jaar verteld over de bouw van een sterrenwacht op zijn huis. Destijds was zijn observatorium nog niet operationeel, maar nu wel. Hij zal ons vertellen welke problemen hij daarbij ontmoette en hoe hij die kon oplossen. Leveranciers van apparatuur bleken soms de toegezegde specificaties maar moeilijk te kunnen waarmaken.

  
   
 

 


 

 


 
       
       

s